Motiváció bögrére

Via ajánlotta blogjában a Made by You kerámia műhelyt, és néhány kattintás után az oldalukon én is beléjük szerettem. Ha közelebb volna hozzám, hanyatt-homlok rohantam volna, így azonban egy kis szervezést igényelt, hogy eljuthassak oda, de az első adandó alkalommal, amikor a székes fővárosban jártam, meglátogattam az üzletet is.

Nagyon jó volt átélni az alkotás örömét, egy kicsit elmerülni a kreativitásban, ezen kívül nagy kincse a helynek az inspiráló környezet, a nyugalmas légkör és a kedves, segítőkész, szerető fogadtatás. Mindezeket együttvéve felemelő, pihentető élmény, már csak a feltöltődés kedvéért is érdemes eltölteni egy kis időt náluk.

És ami az alkotást illeti, én két bögrét készítettem, egyet magamnak, egyet pedig a vőlegényemnek ajándékba. A Magyar Posta szolgáltatásának hála csak az egyik érkezett meg épségben… így biztos lehetek benne, hogy lesz még alkalmam visszatérni az üzletbe.

Ami épségben megmaradt, az a magam számára festett vidám bögre.

20120807-174244.jpg20120807-174255.jpg

A motivációs táblámon már találkozhattatok ezzel a mottómmal: AZ ÉLET EGYSZERŰ – most leírom azt is, miért olyan fontos számomra ez a mondat. Zárkózott stílusa és csípős humora miatt a kedvesemről nem sokan gondolnák, hogy ő a pozitív gondolkodás szakértőm itthon, mégis ő az, aki általában átlendít a hullámvölgyeken. Egy vizsgaidőszak kellős közepén történt (gyakran megesik), hogy elfogott a kétségbeesés, és önostorzó módon elkezdtem vészforgatókönyveket felsorolni, sorban lefestve a lehetőségeket, hogy hogyan alakulhatnak rosszul a dolgok. Ő pedig csak ült az íróasztalánál a maga kibillenthetetlen nyugalmával, és fáradhatatlanul sorolta a legegyszerűbb válaszokat arra, hogyan fogjuk megoldani a helyzetet, ha valóban életbe lépnek a felsorolt katasztrófaterveim. Hamarabb fogytam ki az ötletekből, mint ő a megoldásokból.

Akkor csodálkozva feltettem neki a kérdést: mégis hogyan tudsz ennyire nyugodt lenni? Hogyan találod meg mindenre a megoldást? Mire ő némi gúnnyal csak ennyit válaszolt:

AZ ÉLET EGYSZERŰ, kicsim. Csak az emberek bonyolítják túl maguknak.

Nos, azóta igyekszem szem előtt tartani ezt a mottót, és akárhányszor elfog a kétségbeesés és nem látom a kiutat egy problémából, rá gondolok, a megingathatatlan nyugalmára, és arra, hogy a dolgok közel sem olyan bonyolultak, ha megengedjük magunknak, hogy higyjünk a megoldásban.

Hírdetés

Motiváció bögrére” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Jó hogy van aki “leegyszerűsíti” neked a dolgokat.
    Én ha pánikolok, általában belerúgok valamibe aztán vagy két percig káromkodok és sziszegek, olykor megszakítva némi ” a fájdalom az elme gyilkosa… a fájdalom az elme gyilkosa…” skandálással. Mire ennek vége általában már csak hülyén magam elé bámulni tudok, úgyhogy iszom egy kávét és eltervezem hogy hátralévő életemben kizárólag enni és aludni fogok.

    Egyébként igen az élet tényleg egyszerű, de mindenki agyonbonyolítja, bár tartom hogy sokkal egyszerűbb lenne ha csak ennék és aludnék :D *ragaszkodik az életfilozófiájához*

  2. Timi ez a bejegyzés nekem is sokat segített én is sokszor túlbonyolítom a dolgokat,én is most próbálok átállni a pozitív beállítottságra :)

  3. Visszajelzés: Problémák távlatból | Kincsesfüzet

  4. Visszajelzés: Aranyköpések – Fontos, mert neked fontos | Kincsesfüzet

  5. Visszajelzés: {Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Neki persze könnyű! | Kincsesfüzet

  6. Visszajelzés: Hálás hétfő #110 | Kincsesfüzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s